Bioconversie van vitamine E in de huid.

In een belangrijk artikel van de Universiteit van Basel, gepubliceerd in The Journal of Cosmetic Science, wordt aangetoont dat vitamine E acetaat in de huid wordt omgezet naar biologisch werkzamere en huideigen natuurlijke vitamine E. Enkel met behulp van liposomen en nanosomen worden de vitamines optimaal tot bij de levende huidcellen gebracht. Dit was niet mogelijk met crèmes zonder liposomen.

In cosmetische producten moet vitamine E in acetaatvorm - dit is de ingekapselde vorm die bescherming biedt tegen voortijdige oxidatie - worden gebruikt. Anders verliest deze uitstekende werkstof voortijdig zijn werkzaamheid. In de huid wordt deze vitamine in acetaatvorm opgeslagen als een reservoir voor toekomstige behoeftes. Op het ogenblik dat de huid extra vitamine E nodig heeft, zet ze een deel van de vooraad om in biologisch actieve vitamine E. Deze studie van de Universiteit van Basel is een direct bewijs van de omzetting van vitamine E acetate in vitamine E en van hun transport in de diepere huidlagen door liposomen.

Deze studie toont ook aan dat enkel liposomen en nanosomen vitamine E acetaat meteen voorbij het stratum corneum kunnen brengen, waar vervolgens tot 50% omgezet wordt in vitamine E (door enzymen). Een gewone crème zonder liposomen kan vitamine E acetaat enkel aan de oppervlakte en in het stratum corneum opslaan, waar het een voorraad vormt voor toekomstige behoeftes. Occlusieve producten (met bijvoorbeeld minerale olie) verhinderen de opname van vitamine E door de huid.

Nagenoeg alle producten van DR. BAUMANN COSMETIC hebben natuurlijke vitamine E (acetaat) als één van de belangrijkste ingrediënten voor de huid. Door het dagelijks gebruik van deze producten is er altijd een voorraad in de huid aanwezig die haar beschermt tegen schade, kleine wondjes herstelt, beschermt tegen UV-straling, en de huid algemeen vitaliseert.

Copyright DR. BAUMANN COSMETIC.